ORGANITZADORS

El III Circuit Ribera de Xúquer, està organitzat conjuntament pels Ajuntaments i  Clubs o Associacions de les diferents poblacions que esta format

CLUB DE CORRER MARENY DE BARRAQUETES

El C.Correr Mareny de Barraquetes es un Club  patrocinat per l’ Excm. Ajuntament del Mareny de Barraquetes i l’objectiu es promoure a nivell popular, el deport de l’Atletisme, participant i portant el nom del nostre poble en la multitud de competicions populars que és duen celebrant en l’actualitat tant dins i fora de la nostra comunitat.

Des de l’any 2008 ve celebrant-se  La Volta a Peu del Mareny de Barraquetes, una cursa de 7,200 Km què és disputa el primer Dissabte de Juliol i forma part de la programació esportista què realitza l’ajuntament en “Juliol Esportiu”, esdeveniment  què acull durant cada cap de setmana del mes de Juliol una competició esportista. En anteriors edicions, a més de La Volta a Peu, s’ ha celebrat  exhibicions de Kite Surf, campionats de Futbol- Sala, de Pilota Valenciana i  Frontenis.

CLUB ESPORTIU LA POLSEGUERA D´ALCÀNTERA DE XÚQUER

El club espotiu La Polseguera d´Alcàntera de Xúquer, és un club de nova creació, exatament de novembre del 2009.

Som un grup de gent que ens agrada eixir a còrrer pel terme vora  riu o vora serra. Al principi erem un grup més reduït però desprès de cada carrera veiem a més gent del poble o dels pobles veins i com que teniem pels nostres caps, fa mesos, fa anys, la idea de crear un club espotiu ho vam dur a terme entre tots, i açí estem Club esportiu La Polseguera d´Alcàntera.

He de dir que el major èxit esportiu que hem aconseguit es veure que gent que no havia corregut mai ho està fent i inclús corrent distàncies que mai les hagueren imaginat.

Tenim un blog en la web que s´actualiza totes les setmanes, on podeu seguir les nostres eixides d´entrenament, competicions, fotos de curses, videos etc la direcció és aquesta:
http://lapolseguera-alcantera.blogspot.com/

ELS LLOPS DE MANUEL

L’associació Els Llops de Manuel, som un grup d’amics que comparteixen una afició: córrer a peu.

Formem part al costat de l’Ajuntament de Manuel de la Comissió de la Volta a peu nocturna, en la qual enguany arribarem a l’edició número XXI, mantenint la mateixa il·lusió i ganes que en la primera.

L’edició XXI, és especial per a nosaltres perquè formem part de l’associació Corrent pel Xúquer, entitat que parirà la primera edició del Circuit de carreres populars Ribera de Xúquer amb la finalitat d’unir tots els pobles de les dues riberes en allò que mes ens agrada que és la carrera a peu.

http://elsllopsdemanuel.blogspot.com/

CLUB ATLETISME ALGINET

A partir dels anys 70 sorgeix en els EEUU una preocupació social per qüestions de salut. Hi ha un “boom” dels productes integrals, un interès per la medicina natural, la popularització del jòguing, cosa que provoca que l’activitat física es convertirà en un element de la vida quotidiana..
En el context espanyol, la preocupació social per temes de salut apareix cap als anys 80, on es popularitzen activitats com les voltes a peu. Aquest fet provocà que molta gent començara a eixir a córrer de manera habitual per a després competir en les carreres dels pobles del voltant.
Així, a Alginet, hi havia gent que solia córrer pel terme però no coincidia amb ningú. I no va ser fins la cursa popular d’Alcúdia de 1999 on coneguts del poble es trobaren en l’àrea d’avituallament. Tots es quedaren sorpresos perquè no pensaven que tanta gent estava interessada en aquest esport.
Després de comentar la carrera i intercanviar opinions es va prendre la decisió de formar un club d’atletisme per a donar a conèixer aquest esport i fomentar l’exercici físic. Els integrants d’aquesta reunió improvisada foren José Ortuño (actual tresorer), José Miguel García (vicepresident), Paco Machí i Delfín Fargueta.
Un any després es formalitzaren els estatuts del club i aquest quedà reconegut per les institucions de la Generalitat Valenciana.
En l’actualitat som 27 socis, molts d’ells corredors de marató, mitja marató, curses populars i fins i tot alguns s’han iniciat en el món del triatló.

Els nostres atletes han participat en nombroses maratons en l’àmbit nacional i internacional, com ara la de marató de Paris, la de Roma ,San Sebastián, Madrid, Barcelona …

Actualment, el Club Atletisme Alginet s’encarrega de l’organització de la cursa popular que tots els anys es celebra al mes d’agost . A més, des de fa uns anys també es realitza el dia 31 de desembre la popular i festiva cursa de San Silvestre.
http://www.atletismealginet.es/

CLUB D’ATLETISME L’ALCUDIA

 

El Club Atletisme L´Alcudia va ser fundat per diversos practicants d’aquest noble esport, a l’abril de 1987.

Des dels seus inicis, el Club ha pretès aglutinar a aficionats de l’atletisme, comptant entre les seues files tant amb atletes populars com amb atletes amb grans assoliments, que han portat el nom del Club i de L´Alcudia a aquells llocs de la geografia nacional i internacional en la qual tenen lloc esdeveniments esportius relacionats amb el món de l’atletisme.

 

Entre els objectius del Club, cal destacar els següents:

Fomentar l’atletisme com a activitat saludable entre la societat en general;

Col·laborar amb institucions i associacions per al foment de l’esport entre les diferents edats i sexes;

Potenciar les relacions personals, els llaços d’unió i el treball en equip entre els diferents membres del club, així com amb institucions, associacions i clubs esportius de diferent localització geogràfica.

Motivar a la societat en general a la pràctica de l’esport, com a millora de la salut física i psíquica.

Potenciar les relacions humanes i els desafiaments personals com a mitjà de superació.

Donar a conèixer, en i fora de la nostra província, el nom de L´Alcudia, el del nostre Club i el de les institucions esportives que col·laboren amb ell.

En l’actualitat, les seues més de 100 atletes fan del Club Atletisme L´Alcudia un dels col·lectius esportius més importants de la localitat i de la província.

El Club Atletisme L´Alcudia col·labora activament amb la Regidoria d’Esports de l’Ajuntament de L´Alcudia en l’Escola d’Atletisme, per a iniciar als xiquets i xiquetes de la localitat en aquesta activitat esportiva.

 

Els objectius fonamentals de l’Escola d’Atletisme són:

Presentar als xiquets i xiquetes de L´Alcudia l’esport i l’activitat física com un complement educatiu que contribuïsca a l’adquisició de bons hàbits i formes de vida saludables.

 

Promoure el desenvolupament integral dels xiquets i xiquetes.

Fomentar la pràctica esportiva entre els xiquets i joves de la ciutat de L´Alcudia i pobles d´al voltant.

Tot açò sense rebutjar el repte de la qualitat, és a dir, allò que demanen els atletes que busquen l’alt rendiment en l’alta competició a nivell nacional.

 

I producte de la constancià de l’esforç i sacrificis dels esportistes i les seues famílies, així com per l’interés i la dedicació dels entrenadors, s’han aconseguit importants reptes a nivell personal com per equips, en campionats autonòmics i també participacions destacades en campionats d’Espanya i europeus, en cross, pista coberta i a més els seus atletes han estat convocats en nombroses ocasions per a formar part dels distints equips de la nostra selecció autonòmica tant en categoria masculina com femenina.

Club Atletisme L´Alcudia

www.clubatletismelalcudia.es

CLUB ATLETISME ALZIRA

Un any més el Club Atletisme Alzira forma part del V Circuit Ribera del Xúquer amb el nostre III 10K Ciutat D’Alzira. Una vegada més, tots els socis, colaboradors i en definitiva tots els alzirenys ens bolcarém i redoblarém els nostres esforços per a que la cursa ixca perfecta. Esperem que només vos tingau que preocupar en gaudir de la cursa, en millorar el vostre crono i de segur que açi ho aconseguiu. Un 10K completament pla i urbà molt atractiu i amé per als corredors. Com no, també tindrem curses infantils per a que els més menuts també gaudeixquen d’aquesta festa del atletisme popular

Vos esperem!

 

EL CLUB DE CORRER TORTUGA, ALGEMESÍ

El Club Tortuga oficialment es va fundar l´any 1986 encara que es té constància de la seua participació en esdeveniments esportius en anteriors anys.
L´objecte del Club és la iniciació i el foment de la pràctica esportiva per mitjà de la carrera a peu, podent participar qualsevol persona des de xiquets a veterans, amb això el Club perseguix la integració social, el benestar i la salut de les persones, sent el principal objectiu el foment de l´esport popular.

Es un Club dels més antics així com dels més nombrosos, sempre present en totes les proves en la nostra Comunitat.
El Club Tortuga ha tingut únicament 3 presidents al llarg de tota la seua història. Des de la fundació del Club fins a l´any 1999 va ser Vicent  Part  Pardo, despres Juan Carlos Codina Olivares i actualment el Club el presideix  Juan Enrique Ribes Buendía.
L´activitat del Club es desenvolupa principalment en el Poliesportiu Municipal, on es troba allí la seua seu, i s´informa als socis dels esdeveniments on poden participar. Actualment hi ha 270 socis, als quals cal afegir una secció especial per a xiquets/es compost per 60 futurs atletes.
Es realitza una jornada específica per a ells en les pistes d´atletisme del Poliesportiu, el Club és conscient que el futur està en ells.
De tots els socis que formen el Club Tortuga, 50 d´ells estan federats, els quals tenen opció a participar en competicions oficials de pista, cross i proves de ruta.
El Club organitza al llarg del any  2 grans  proves,  la Volta a Peu Sant Onofre en el mes de Juny i una Mitja Marató per el mes de Desembre. També colabora en la organització en Desembre de la Sant Silvestre “Ciutat  d´Algemesi”

 

VOLTA A PEU A BENIMODO

 CLUB ELS COIXOS DE CARLET

Coixos logo

 Actualment som més de 100 families socies del club, amb un total de més de 250 membres de totes les edats.
Al ser un club esportiu, el que més fem es córrer, tant entrenant a la pista com anant a carreres per tot arreu.

Però també organitzem excursions a paratges emblemàtics i especials, així com algún viatge de cap de setmana, aprofitant la cel·lebració d’alguna cursa important (Eivissa, Àvila, Jaén,….).  Tenim el sopar de germanor després dels nadals, on ens juntem per a sopar tots i gaudir d’una vetllada esportiva i lúdica.

A més a més, tenim abans de l’estiu el ‘dia del club’, on ens juntem tots a les pistes per a fer una volteta de 5km, corrent, caminant, en patins o en bici. Per a repondre forces, tenim un esmorzaret suau abans d’anar a dutxar-nos. Cap a migdia  fem paelles al camp de futbol i la festa continua fins que es fa de nit.

A final de curs (a finals de juny) tenim una excursió, on anem a passar el dia a algun paratge bonic de la nostra Comunitat.

Per últim tenim la nostra ‘afamada’ volta a peu, en la qual col.laborem tots els socis per a preparar-la.